Onderhoud en renovatie

Of het nu gaat om een houten, polyester of stalen boot: onderhoud is altijd van groot belang. Wij voeren technisch onderhoud van schepen uit. Daarom bent u voor onderhoud, complete refit en inbouw van geavanceerde techniek bij Bijstra Scheepsinstallatie aan het juiste adres.

Technisch onderhoud

Van in- en uitbouw van motoren, aandrijvingen, apparatuur en accessoires tot grote en kleine servicebeurten. Ook zorgen wij voor de revisie van elektra, motoren en overige systemen en het vaarklaar maken van de motor en het drinkwatersysteem.

Zomerklaar
Wanneer de boot bijna weer te water gaat is het tijd om de laatste onderhoud uit te voeren. Tijdens het zomerklaar maken van uw jacht lopen we kritisch langs alle punten die aangepakt moeten worden. Zo worden alle systemen zorgvuldig langsgelopen. Denk aan: de motor, het leidingwerk, de accu’s, veiligheidsmiddelen, het touwwerk, de watersystemen en de elektrische aansluitingen.

Winterklaar
Wanneer het vaarseizoen is afgelopen is het tijd om uw jacht winterklaar te maken. Er zijn een aantal zaken die op orde moeten zijn voordat het jacht de winterstalling in gaat. Denk aan: antivries maatregelen, maar ook het in orde maken van de scheepsmotor.

Onderhoud uit handen geven

Onderhoud uit handen geven? Dat kan! Wij houden de vaaruren, werkzaamheden en de staat continu bij. Zo verkrijgt u periodiek een herinnering van ons wanneer uw boot toe is aan zijn jaarlijkse servicebeurt. Hierdoor heeft u er geen omkijken meer naar, voorkomt u achterstallig onderhoud en worden onder andere de filters tijdig vervangen.

Motorisch onderhoud
Er komt veel kijken bij het onderhouden van motoren. We vervangen de olie van de motor en brandstoffilters, inspecteren de V-snaar en de impeller en zorgen ervoor dat de motor vrij wordt gemaakt van het buitenwater. Wij maken de waterpomp, watertank en waterleidingen vrij van drinkwater en spoelen de motor, wierbak, kogelkraan en afvoersystemen door met antivries. Kortom: wij zorgen voor de algehele technische controle van de motor.

Comfort

Zelfvoorzienend zijn buiten jachthavens? Dit kan door middel van zonnepanelen, de juiste afvoer van vuilwater en het beschikken van huishoudelijke apparatuur. Wij adviseren u graag over de comfortuitrusting, het leveren van apparatuur en het voorzien van onderhoud en installatie. Of het nu gaat om een luxe badkamer of huishoudelijke apparaten, wij helpen u van A tot Z. Zo kunt u volop genieten van uw plezierjacht!

Meer over onderhoud en renovatie? Neem contact met ons op!

Bekijk ook onze andere diensten

Custom build

Custom build

Het bouwen van een op maat gemaakt jacht vereist vakmanschap, expertise en creativiteit. Bij Bijstra Scheepsinstallatie kunt u samenwerken met ervaren scheepsbouwers en ontwerpers om een uniek vaartuig te creëren dat aan uw wensen voldoet.

Refit

Refit

Of het nu gaat om een houten, polyester of stalen boot: refit renovatie geeft grootte meerwaarde. Wij voeren compleet technisch renovatie van schepen uit. Daarom bent u voor onderhoud, complete refit en inbouw van geavanceerde techniek bij Bijstra Scheepsinstallatie aan het juiste adres.

Navigatie en communicatie

Navigatie en communicatie

Waar voorheen de navigatiemiddelen minimaal waren, zijn deze nu niet meer weg te denken. Ongestoord het water op eist dan ook een goed functionerend navigatie- en communicatiesysteem.