slider_img slider_img slider_img slider_img

Nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, interessante tips en projecten waar wij mee bezig zijn? Kijkt u dan op onze nieuwspagina

 

 

 

04-12-2015
Exailor,  Lees meer>>

 

04-11-2013
Nieuwe subsidie voor elektrisch varen!   Lees meer>>

 

17-10- 2013
Bijstra Scheepsinstallatie is nu officieel dealer van Water World Electronics.
In alle opzichten het alternatief voor een brandstofmotor. Lees meer>>

 

01-01-2013 
Bellmarine Elektrisch varen



Eén van onze leveranciers voor elektrisch varen heeft vanaf heden een nieuwe website gelanceerd.  Lees meer>>

 

10-10-2012
Dag van de Duurzaamheid



Bijstra Scheepsinstallatie BV is uw leverancier voor professionele oplossingen voor electrisch varen.
Lees meer>>

 

10-10-2012
Op weg naar de winterstalling



SNEEK – Het vaarseizoen zit erop. En dat betekent werk aan de winkel voor de onderhoudsmonteurs / verhuurders van de winterstalling. In Sneek, zoals hier op de Einsteinstraat, wordt al druk gewerkt om het varend materiaal naar de tijdelijke opslag te vervoeren. Het winterklaar maken en servicen van de motoren wordt gedaan door Bijstra Scheepsinstallatie BV.

 

25-10-2010
De Vries: 'Nije enerzje foar wettersport' - 'Nieuwe energie voor watersport'

SNEEK Gedeputeerde Jannewietske de Vries gaf bijgestaan door wethouder Tom Metz van Sneek met een het steken van de stekker van de elektrische kruiser Simmertwirre in het nieuwe oplaadpunt aan de Waterpoortgracht in Sneek woensdag een symbolisch startsein voor elektrisch varen. De provincie promoot het elektrisch varen, onder meer met subsidies voor het ombouwen van schepen, maar dat is alleen mogelijk als er ook oplaadpunten zijn. Het kastje bij de Waterpoort is voor krachtstroom en grote schepen. In de hele provincie moeten eind 2014 225 oplaadpunten zijn voor elektrisch varen. Daarvan moeten 45 krachtstroom leveren. De provincie verwacht dat tegen die tijd 3000 boten elektrisch zijn tegen ongeveer 200 nu. Met de investering in het stille en milieuvriendelijk varen wil de provincie haar concurrentiepositie ten opzichte van andere recreatiegebieden verbeteren. Door juist in tijden van economische crisis te investeren in het nieuwe varen, verwacht ze de werkgelegenheid een enorme impuls te geven. ,,Wy jouwe nije enerzjy oan de wettersport.” Op de foto werpt Jannewietske de Vries een blik op de accu's in de elektrische Simmertwirre. 

Foto en tekst: Sneeker Nieuwsblad   

 

20-10-2010 
Het WEEKBLAD Wijd & Zijd: In Sneek het eerste oplaadpunt

Krachtstroom voor boten
Sneek is de eerste plaats in Noordwest Europa waar grote (verhuur)kruisers eenvoudig hun batterij kunnen opladen. Provincie Fryslân heeft drie elektrische oplaadpunten met krachtstroom gerealiseerd in de Kolk, Houkesloot en de Domp.
SNEEK - Het realiseren van krachtstroom is een samenwerking tussen Het Friese Merenproject, programma Duurzame Energie van Provincie Fryslân, gemeente Sneek en Stifting Elektrysk Farre Fryslân (SEFF). Samen zetten zij zich in op elektrisch varen. Elektrisch varen is een kansrijke ontwikkeling voor Fryslân, het levert banen op 
en draagt bij aan schone Friese meren. De samenwerkende partijen streven naar 3.000 elektrisch aangedreven boten in 2015 waarvoor 200 oplaadpunten zijn. Vandaag verzorgen gedeputeerde J.A. de Vries, provincie Fryslân en wethouder T. Metz, gemeente Sneek de officiële opening van de eerste drie oplaadpunten met krachtstroom.

 

05-10-2010
dé Weekkrant Fryslân - Subsidie elektrisch varen

FRYSLâN - In 2015 moeten er 3.000 elektrische boten varen in Fryslân en zijn er 200 oplaadpunten. Om dat te bereiken heeft de provincie nog eens 400.000 euro uitgetrokken voor de ontwikkeling van elektrisch varen. Het vervangen van een gewone dieselmotor voor een elektrische variant levert de jachtbouw veel werkgelegenheid op. 

 

04-09-2010 
Eerste Mastervolt Bellmann hybride installatie in Nederland, Friesland, Sneek bij Yachtcharter Sneek.



Bijstra Scheepsinstallatie heeft in samenwerking met Cuperus Jachtbouw en Constructiebedrijf de eerste Mastervolt Bellman Hybride installatie in een verhuurschip van Yachtcharter Sneek gerealiseerd.

Twee bestaande schepen varend op dieselmotoren zijn in één week tijd omgebouwd naar Hybride.
Lees meer>> 

 

19-04-2010 
Leerzame Qualidays bij Studer Innotec in Zwitserland

Het waren weer 2 leerzame en succesvolle dagen bij Studer Innotec in Zwitserland.
Marten van Dalen(VDP te Eindhoven),Mark Bijstra(Bijstra scheepsinstallatie te Sneek) en Jeroen Hofman(Hager te Grou) hebben de Qualidays met succes afgesloten.

Qualidays zijn opleidingsdagen georganiseerd door Studer Innotec om de techniek en mogelijkheden van de Studer Xtender producten te benadrukken en uit te leggen.

Voor de Studer Xtender serie is dit zeker een must,omdat de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn!

 

schilderjeschip.nl
Voor betaalbare kwaliteitsverf en onderhoudsproducten!

 

Uniek brandblussysteem



U staat er misschien niet bij stil, maar aan boord van een plezierjacht kunnen zich gevaarlijke situaties voordoen. 
Helaas moeten we elk seizoen weer in de dagbladen en watersport tijdschriften lezen over ongevallen, waar het schip en de veiligheidsuitrusting niet in orde waren. 
Lees meer>>  

 

Electrificering boeier Tjet Rixt



Onlangs heeft Bijstra Scheepsinstallatie, in samenwerking met Watersporttechniek Zondervan uit Akkrum, in opdracht van het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen, de oudste nog varende boeier Tjet Rixt (1843), mogen electrificeren. 

 

Innovatief project
Rechts onder de knop ‘projecten in uitvoering’, treft u een groot innovatief project in de jachtbouw aan, het Simmerskip 1200 Hybride. 
Uitgangspunten bij de ontwikkeling van het schip zijn stil varen en energiebesparing, daarbij  zal het schip vrijwel geheel op groene stroom gaan varen.
Lees meer>>

 

Simmerskip 1200 Hybride in de vaart genomen.
Bekijk de actuele fotoreportage op onze site.



 

Links

Bent u op zoek naar informatie over bijvoorbeeld scheepstimmerbouw of op zoek naar een jachthaven of winterstalling?

Kijkt u dan eens bij onze links

Nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, interessante tips en projecten waar wij mee bezig zijn?

Kijkt u dan op onze nieuwspagina

Contact

Postadres:
Molenpaal 6
8608 ZJ Sneek
Tel: (+31) 06-54 32 84 34
info@bijstrascheepsinstallatie.nl
www.bijstrascheepsinstallatie.nl