slider_img slider_img slider_img slider_img

Elektrisch Varen

Bijstra Scheepsinstallatie is uw leverancier voor professionele oplossingen voor elektrisch varen. Elektrisch varen is genieten van zorgeloos varen. Betrouwbaar, zuinig en stil! Elektrisch varen een logische keuze.

Bij Bijstra Scheepsinstallatie gaan we ervan uit dat u vooral het water op gaat om te ontspannen en dat uw boot daarvoor het geschikte middel kan zijn.

Wij vertalen dat in een boot die je laat genieten van de rust, de natuur en van de frisse lucht, zonder zorgen over de bediening of de betrouwbaarheid van je schip. Een boot met elektrische aandrijving is dan een logische keuze.

Die is stil en schoon. Een elektromotor maakt nu eenmaal weinig geluid. Je hoort een zacht gezoem op de achtergrond, maar vooral hoor je de wind, het water en de vogels. Of elkaar, zonder je stem te verheffen. Of de muziek, zonder dat die hard staat. Ondertussen ruik je de geuren van de natuur, niet je eigen uitlaatgassen of de gemorste brandstof.
Dat brengt rust (bij jezelf én de omgeving!)

Simpel en safe, dat is een goede elektrische aandrijving tegenwoordig ook. Makkelijk te bedienen, makkelijk te gebruiken.

Het vermogen is traploos regelbaar en van voor- naar achteruit gaat in één vloeiende beweging, zonder keerkoppeling. De stroom gaat gewoon in omgekeerde richting lopen!

Een eenvoudig meetinstrument kan alles bijhouden wat u wilt weten: wat is mijn stroomverbruik, hoeveel stroom zit er nog in de accu’s en hoeveel uur kan ik nog varen?

Die vaartijd is bij onze schepen trouwens behoorlijk lang. En bedenkt u eens: wanneer heeft u voor het laatst zo lang achter elkaar gevaren? Eenmaal thuisgekomen, of in de haven, kunt u makkelijk “bijtanken” in elk stopcontact.

Betrouwbaar zijn elektromotoren bij uitstek. Veel simpeler dan een verbrandingsmotor en met een lange levensduur. Mits natuurlijk goed ingebouwd, voorzien van moderne, robuuste regelelektronica en de juiste accu’s. Maar daar heeft u Bijstra Scheepsinstallatie voor!

En hoe snel kun je dan varen, is elektrisch varen niet traag?
Nee, dat is het niet. Sommige boten, vooral in de verhuur, staan inderdaad (bewust) langzaam afgesteld. Maar wees gerust: al onze boten halen dezelfde maximumsnelheid als soortgelijke boten met verbrandingsmotor. Die snelheid staat (tenzij het om een speedboot gaat) gelijk aan de zogenaamde rompsnelheid, die samenhangt met waterlijnlengte van een boot.

Wij staan u graag te woord. En vergeet niet: het echte enthousiasme voor elektrisch varen komt pas als u het een keer heeft meegemaakt! Ook dat willen we graag een keer voor u realiseren.

  

Links

Bent u op zoek naar informatie over bijvoorbeeld scheepstimmerbouw of op zoek naar een jachthaven of winterstalling?

Kijkt u dan eens bij onze links

Nieuws

Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, interessante tips en projecten waar wij mee bezig zijn?

Kijkt u dan op onze nieuwspagina

Contact

Postadres:
Molenpaal 6
8608 ZJ Sneek
Tel: (+31) 06-54 32 84 34
info@bijstrascheepsinstallatie.nl
www.bijstrascheepsinstallatie.nl